Cea Mai Buna Vopsea Lavabila in 2019

ImagineNumePretDetalii
Vopsea lavabila Oskar Superweiss, interior, anti-mucegai, 25LVopsea lavabila Oskar Superweiss, interior, anti-mucegai, 25LMareClick aici pentru detalii
Vopsea lavabila Danke Peretii Respira, interior, 25LVopsea lavabila Danke Peretii Respira, interior, 25LMediuClick aici pentru detalii
Vopsea Super-lavabila de interior Oskar baie si bucatarie anti-bacterianVopsea Super-lavabila de interior Oskar baie si bucatarie anti-bacterianIeftinClick aici pentru detalii

Cea mai buna imagine a unei locuinte vine din aspectul peretilor. Nimic nu face ca locuinta ta sa arate mai bine decat peretii proaspat zugraviti sau peretii curati ai locuintei. Fara dungi, fara zgarieturi si sa aiba o culoare uniforma sau de un alb stralucitor.

Pe langa aspect, peretii curati dau nota si de curatenie, de aceea chiar este indicat ca la o perioada de cativa ani sa zugravim pentru a improspata aspectul casei si aerul din aceasta.

Toti ne-am lovit de momentele zugravitului in casa. Stim cat de greu si de anevoios este acest proces iar daca nu facem alegerile potrivite ce tin de vopsea si de ustensilele ce ne ajuta la zugravit, acest proces devine si mai greu.

Pentru a obtine rezultatele dorite trebuie sa cautam cu atentie ceea ce ne dorim de la produsele pe care vrem sa le achizitionam si chiar sa optam pentru produse de calitate si de la un brand cunoscut, ceea ce aduce dupa sine si niste costuri mai ridicate.

In acest domeniu consideram ca nu este loc de economie pentru ca ajungeti in situatia de a va chinui cu un intreg proces de zugravire si vedeti la final ca peretii nu au o culoare uniforma, vopseaua se curata la prima spalare sau chiar sunteti nevoiti sa o luati de la capat. De aceea noi incercam sa va recomandam anumiti pasi pe care trebuie sa ii urmati atunci cand vreti sa va apucati de zugravit si sa stiti de la inceput destinatia vopselei, unde vreti sa o aplicati, in interior sau pe exterior.

 

Ghidul cumparatorului

1

Tipul de Vopsea

Acesta este primul aspect de care trebuie sa tinem cont atunci cand vrem sa cumparam o vopsea lavabila. Trebuie sa stim unde vrem sa o aplicam, pentru ca vopseaua de exterior difera de vopseaua de interior, are alte caracteristici si nu o sa ajungem la rezultatele dorite daca le incurcam.

Vopsea lavabila de interior: aici trebuie sa stim in interiorul incaperii ce vrem sa zugravim, o camera precum baia sau bucataria sau un dormitor. Fiecare camera are anumite grade de umiditate, lumina si de aceea in baie si bucatarie trebuie sa aplicam o vopsea speciala, care sa contina aditivi specifici, cu proprietati anti-bacteriene si, pentru baie, vopsea lavabila cu proprietati anti-mucegai.

Vopsea lavabila de exterior:  O vopsea de interior nu va face fata unor schimbari de temperatura, ploilor sau inghetului si dezghetului, de aceea, pentru destinatii exterioare cum ar fi peretii casei sau orice perete care sa fie in exterior, trebuie sa folosim o vopsea lavabila de exterior care are proprietati specifice durabilitatii. Aceasta trebuie sa fie o vopsea foarte rezistenta, carcateristici ce le gasiti si pe cutiile vopselelor.

 

2

Putere de Acoperire

Pentru a ne usura munca si a scurta procesul de zugravire, trebuie sa facem o alegere buna si sa achizitionam cea mai buna vopsea lavabila care sa aiba o acoperire cat mai mare. Asta inseamna ca nu suntem nevoiti sa dam de mai multe ori pentru a acoperi o suprafata, ceea ce inseamna timp pierdut si materiale consumate, ci trebuie sa aplicam vopseaua intr-un strat, maxim 2 pentru un rezultat bun. De obicei, o vopsea lavabila cu un grad mare de acoperire este si mai scumpa, dar aici intervine raportul calitate pret si cantitatea de vopsea lavabila folosita. De exemplu, daca cu o vopsea buna acoperim 10mp cu un litru de vopsea, chiar daca este mai scump, cu o alta vopsea lavabila cu un grad mai mic de acoperire acoperim 10mp cu 2 litri de vopsea si aplicata in mai multe straturi. Risipa de bani, energie si timp, ceea ce nu isi doreste nimeni. De aici rezulta si meritul achizitiei unei vopsele lavabile de calitate.

 

3

Timpul de Uscare

Orice activitate se reduce la timp. Timpul este foarte important in orice domeniu, cu atat mai mult cat tine de casa,de familie si de activitatile placute pe care vrem sa le desfasuram. De aceea este important sa stim daca timpul de uscare al vopselei lavabile pe care vrem sa o achizitionam este un criteriu destul de important pentru noi sau nu, in functie de asta putem alege o vopsea lavabila cu un timp de uscare mai mic sau mai mare.

Cea mai buna vopsea lavabila are un timp de uscare de pana la 24 de ore, ceea ce inseamna ca intr-o singura zi putem aplica 2 straturi de vopsea si a doua zi totul este terminat. Odata ales acest criteriu ca fiind important cu siguranta regasim acest lucru si in pretul vopselei. O vopsea lavabila cu un timp de uscare mai mic este intotdeauna mai scumpa decat o alta vopsea lavabila cu un timp de uscare mai indelungat.

Aici poate intra si alte cheltuieli daca alegem o vopsea lavabila care sa aiba un timp de uscare mai mare. Poate ca echipa de muncitori este platita la zile lucrate,in acest caz noi ne gandim ca facem o economie si achizitionam o vopsea lavabila cu un timp de uscare mai mare, economie ce o anulam prin plata unei zile in plus de munca pentru echipa de muncitori. De aceea este important sa stim toate aceste aspecte de la inceput, inainte de a face o alegere.

 

4

Brand

Ca la orice produs ne lovim de brand. In acest domeniu recomandam achizitia produselor de la brand-uri cunoscute, in care sa aveti incredere in garantia oferita si in specificatiile trecute pe ambalaje. Daca va doriti ca rezultatele sa fie cele trecute in specificatii si lucrarile sa aiba o durabilitate cat mai mare, recomandam achizitia tuturor produselor de constructii sa fie de la brand-uri cu renume. Ca si recomandari putem aminiti de  Savana, Oskar, Kober si Apla Lux.

 

5

Grad de Lavabilitate

Acest grad de lavabilitate se refera la numarul de spalari pe care il suporta vopseaua lavabila fara a-si pierde din culoare si din proprietati. De asemeni si aici se regaseste criteriul proportional dintre grad ridicat de lavabilitate si pret. Cu cat gradul de lavabilitate este mai mare cu atat si pretul este mai ridicat.

Facand un calcul pe termen lung, consideram ca merita achizitia unor produse de calitate care sa tina la un numar cat mai mare de spalari ale peretilor, decat sa platim putin pentru o cutie de vopsea iar dupa 2 ani sa fim nevoiti sa zugravim din nou, ceea ce ar aduce dupa sine atat costuri pentru inca o vopsea cat si costuri pentru echipa de muncitori, timpul pierdut si deranjul, lucruri ce cu siguranta depasesc valoarea pe care o poti plati in plus pentru o calitate superioara a vopselei lavabile.

In acest criteriu se regasesc vopsele semilavabile care au o resistenta de pana la maxim 30 de spalari, apoi se regaseste vopseaua lavabila standar, cu un grad de rezistenta de pana la 80 de spalari si, cea mai buna vopsea lavabila din acest punct de vedere, vopseaua super-lavabila care are o rezistenta de pana la 150 de spalari.

 

Dupa un calcul scurt, iti recomandam sa achizitionezi cea mai buna vopsea lavabila, de interior sau de exterior si a produselor conexe ce tin de operatiile de zugravire, gen trafalet, galeti, etc. Toate aceste lucruri duc la un rezultat mult mai bun, la un timp de lucru mult mai mic si de ce nu, la costuri mult mai mici daca privim pe termen mediu si nu ne gandim doar la momentul achizitiei.